Rusko kegljišče

Sodelovanje naših stanovalcev na Športnih igrah stanovalcev domov celjske regije v letih 2009 in 2010 je doprineslo k temu, da smo na dvorišču našega doma zgradili rusko kegljišče. Pri tem je bil odločilen interes in trud gospoda Andreja Mlakarja, ki je dal pobudo, priskrbel del opreme in vodil izdelavo, ter domskih vzdrževalcev gospoda Bojana Medveda in gospoda Braneta Tamšeta, ki sta objekt postavila. Nastajanje objekta so z zanimanjem spremljali zaposleni in stanovalci, kar je obetalo, da se bo ob igrišču trlo šeneških kegljačev.

Prvi preizkus kegljišča, opreme in pravil so opravili domski stanovalci, udeleženci Prve kegljaške tekme za šeneški prehodni pokal in osvojitev naziva Šeneški šampion. Bil je 22. 10. 2010. Zmagovalec je bil  med 26 tekmovalkami in tekmovalci gospod Lovrenc Ogris, ki je za eno leto prejel v last in varovanje ličen pokal. Pobudnik šeneškega kegljanja, gospod Mlakar, je bil drugi, tretja, in s tem najboljša kegljačica, je bila gospa Ana Kordež.

Iste jeseni, le nekaj dni kasneje, je 28 zaposlenih izvedlo medsebojni preizkus ekip s po dvema udeleženkama oz. udeležencema. Zmagala je ekipa Midve (v zasedbi sta bili gospa Eva Lenko in gospa Zlata Tašker).

Tem dogodkom je sledil tretji, največji in najprestižnejši: Prvi lokalni kegljaški turnir za Pokal Šenek dne 12. 11. 2010. Na tekmi so sodelovale ekipe domskih stanovalcev, ekipe zaposlenih ter ekipe upokojencev iz Žalca in Andraža. Kljub vremensko neugodnem dnevu se je med sodelujočimi razvila visoka tekmovalna temperatura. Krogla je švigala, keglji so padali, roke so suvale, oči merile, obrazi upali. In dobili smo zmagovalno ekipo: Kopriva (gospod Ivi Pirec in gospod Franc Atelšek) iz Andraža. Tekmovalca sta Šeneški pokal prejela v trajno last. Na drugem mestu je bila najboljša ekipa stanovalcev Zemo (gospod Salih Hasičić in ekipni gost iz Žalca gospa Groblar), na tretjem pa najboljša ekipa zaposlenih Ice (gospa Marijana Četina in gospod Bojan Medved).

Kegljaški dogodki so se v letu 2011 stopnjevali. Vzpostavljeno je bilo Ligaško tekmovanje stanovalcev našega doma (končni zmagovalec je po napetem boju v 6 krogih postal gospod Filip Medvešek, drugo uvrščena je bila gospa Marjana Puncer), kegljaški turnir za Pokal Šenek pa je postal regijska preizkušnja za domove upokojencev (Vransko, Prebold, Grmovje, Polzela), društva upokojencev (Braslovče, Andraž, Polzela, Prebold, Tabor, Letuš, Vrbje) in društvo Oljka.

V letu 2012 je postal šeneški šampion g. Silvo Bolčina Nagelshmid, lokalni prvak pa gospod Rudi Štorek. Vrhunec sezone je bila 3. lokalna kegljaška tekma, katere zmagovalec je bila domača ekipa Planinci v sestavi gospoda Filipa Medveška in Rudija Štoreka. G. Filip pa je bil proglašen tudi za najboljšega kegljača dneva. 

Skip to content