Obisk predsednika Pahorja ob 60. obletnici

VESELI DAN V DOMU UPOKOJENCEV POLZELA

Na zelenem gričku rožice cvetijo, sonce jih ogreva. Na tem gričku stoji stara graščina Šenek in novi čudoviti Dom upokojencev Polzela. Pred njim je lep razgled na polje in travnike. V ozadju se z vetrom veselo priklanjajo visoke smreke in velik temen gozd, na strani je ganljiv park, z lepo oblikovanimi grmi pušpanja in cipres. Po stezah se sprehajajo stanovalci. Dvorišče in okolica je posajena. Tam rastejo mogočne stare lipe, ki so simbol Slovenije. Gozd in lipe nam dajejo svež in dišeč zrak.

Tu prebiva preko 224 članov stanovalcev, ki so si ta kraj osvojili za svoj drugi rojstni dan. Življenje njihovo je tu umirjeno. Za njih skrbijo zato usposobljene osebe. Novi del so že povečali, da so prostori bolj udobni. Dne, 25.5.2016 smo praznovali visoki jubilej, polnih 60 let tega Doma upokojencev Polzela. Bilo je veliko obiskovalcev. Najbolj pomemben je bil obisk predsednika države Slovenije, gospoda Boruta Pahorja, s svojim spremstvom. V pozdrav nas je počastil s kratkim govorom in nam zaželel še mnogo let.  Pridružil se mu je tudi župan občine Polzela, gospod Jože Kužnik, s svojim govorom in direktorica Doma upokojencev Polzela, gospa Eva Lenko nam je s svojim govorom povedala nekaj spodbudnih besed. Veliko veselje je bilo tudi med stanovalci, saj smo se lahko prvič rokovali s tako veliko osebo, mogoče tudi zadnjič. Z veseljem smo poslušali poskočne viže Avsenikov. Tudi domski pevci Šeneški glas, pod vodstvom gospe Brede in gospe Mojce so s pesmijo: »Prišla bo pomlad, učakal bi jo rad«, izrazili svojo željo. Tudi njihove nove bluze so bile tej pesmi primerne, lepo zelene kot pomlad, čeprav so bili v njih oblečeni že bolj jesenski cvetovi. Otroci iz osnovne šole Polzela so nam pokazali svoj ples. Prinesli so tri šopke na travniku nabranih rožic. Prvi šopek za gospoda predsednika, druga za gospoda župana in tretji za gospo direktor. Mi smo jih počastili z velikim aplavzom.  Tudi trije stanovalci so prebrali svoj delež. Za razvedrilo in boljše počutje so nam pripravili presenečenje. Čakal nas je kočijaž s svojo kočijo in par lepih konj. Vozil je po želji. Pripravljeno je bilo tudi Rusko kegljišče pod nadzorom fizioterapevta gospoda Davida Buta. Vsak je lahko preizkusil svoje znanje.

Za konec so nam pa prijazne sestre in drugi domski delavci, ki jih je prekrivala rdeča barva, postregli s hladnim pivom in dobro malico. Hvala vam.  Veselje in muzika sta odmevala še pozno v noč.

MARJANA PUNCER, stanovalka


  


60. OBLETNICA

S posebnim slavjem smo proslavili našo 60. obletnico, na kateri smo imeli čast spoznati tudi našega predsednika vlade Boruta Pahorja, ki nas je tudi prijazno nagovoril in se nam približal. Pridružil pa se je seveda tudi naš polzelski župan Jože Kužnik. Otroci iz osnovne šole Polzela so nam zaplesali in zapeli, nato je sledil govor naše direktorice Eve Lenko. Ni manjkalo niti petje našega pevskega zbora Šeneški glas, katere je predsednik Pahor pohvalil, da se opazi njihova povezanost in usklajenost in naredil z njimi tudi spodnjo fotografijo. Po končanem slovesnem delu nam je do poznega večera pel ansambel Avseniki. Zaplesali smo zaposleni, stanovalci, njihovi svojci in tudi ostali gostje. Ob dobri hrani smo se skupaj poveselili in zabavali. 

DENA ROZMAN, pripravnica za socialno delo